Alles is communicatie

Alles is communicatie

Alles is communicatie. Niet alleen dat wat door de afdeling communicatie wordt verzorgd.

Om te beginnen communiceert uw product of dienst zélf. Door wat het is, maar ook door de prijs, de verpakking en de verspreiding.

De ambiance van uw organisatie communiceert eveneens. Een glanzende voordeur, de opgeruimde entree met een vriendelijke receptioniste, wat er aan de muur hangt (of niet) op kantoor of in de wachtruimte.
De muziek die je hoort in de winkel of kantine, de geur die je tegemoet komt in het trappenhuis of op het toilet, de enthousiaste mensen die gastvrij groeten als je op de gang loopt. Elke fysieke ruimte communiceert en heeft invloed op de mensen die er werken en die deze bezoeken.

Net zoals een wervende nieuwsbrief, communiceren een attente verjaardagsgroet, een foutloze factuur, de verrassende netwerkborrel en de begrijpelijke uitleg. De eindeloze telefoonboom die elke seconde geld kost, de professionele callcenter medewerker die het niet mooier kan maken dan het is, de CEO die zelf klagende klanten te woord staat.

Omdat alles communicatie is, telt het personeelsuitstapje, het jaarlijkse kerstgeschenk en de dagelijkse lunch in de kantine mee net zo goed mee als communicatie over uw organisatie.

De wereld is digitaal en vol van beeldvorming. Doe uw voordeel met het idee dat elke actie communiceert en in potentie bijdraagt aan het imago van uw organisatie. Zie uw imago als een optelsom van alle details die mensen beïnvloeden!

EST.21 helpt u hier graag bij!