Door merg en been

Door merg en been

De publiciteit voor het sprankelende muziektheater van Mestreechter Operette Vereiniging gaat door merg en been. EST.21 werd ingeschakeld om de communicatie van de vereniging aan te pakken met als doel het stimuleren van de kaartverkoop én het werven van nieuwe leden. Dit doen we onder het (nieuwe) motto: ZINGEN IS EEN FEEST VOOR IEDEREEN. Bekijk het resultaat op www.movmaastricht.nl.

Met medewerking van Dewi Andoetoe (tekst en communicatie), Sanne Janssen (vormgeving) en Johannes Timmermans (fotografie) en de leden van de PR commissie van MOV.

Synopsis Door Mergel en Been
Wat gebeurt er als mensen van zeer verschillende achtergronden en culturen onverwacht samen in een benarde situatie belanden? Drijft angst hen verder uit elkaar of biedt het hun juist de kans om vooroordelen te ontzenuwen? Krijgen oude en nieuwe liefdes een kans om op te bloeien?

Door Melger en Bein speelt zich af in en rondom de Sint Pietersberg. Twee buschauffeurs, Sergei uit Rusland en Azeeza uit Syrië, brengen elk een groep naar Maastricht voor een rondleiding door de grotten. De twee groepen zijn al even kleurrijk en verschillend: de Voormalige Ondernemers Club (VOC) en de cliënten van zorginstelling Picasso. Aan gids Pie de eer om dit eigenzinnige gezelschap rond te leiden. Zijn taak wordt pas echt complex als een afschuwelijk bericht de groep bereikt: ‘alles loopt mis in Tihange, sluit ramen en deuren en blijf waar u bent!’

De vrolijke uitstap lijkt plots om te slaan in levenslange opsluiting. De sfeer verhardt zich en noodgedwongen is men op elkaar aangewezen. Gelukkig blijkt men in het nauw vindingrijk en bereid er het beste van te maken. Ze worden daarbij geholpen door opperkat Louche en haar kattenbende, die hen de weg wijzen naar een voorraad lekkernijen die al sinds Napoleon in de grotten liggen…

In deze setting herkennen de 80-plussers Lies en Lei in elkaar hun verloren jeugdliefde en ontvlamt, ondanks alle rimpels, hun passie als nooit te voren.

Info en tickets op www.movmaastricht.nl

MOV IMG_8518