Onderscheidend vermogen & Google’s ZMOT

EST21 26622325

Onderscheidend vermogen & Google’s ZMOT

Al weer een paar jaar geleden publiceerde Google een paper waarin ze het belang van ZMOT toelichtten. ZMOT staat voor Zero Moment of Truth, vrij vertaald: het ZERO-moment van de waarheid. Slimme jongens en meisjes bij Google gaven een gratis lesje in zoekmachinemarketing weg ter onderstreping van het functioneren én belang van hun dienst. Waar gaat het over?

ZMOT gaat over vindbaarheid van websites. Welke positie neem je in op basis van welke zoekwoorden? Hoe scoort je website? Welke positie neem je in op het moment van de waarheid, het moment dat een klant een product of dienst zoekt / begint te zoeken? Wie wordt dán het eerst gevonden? Oftewel: sta je bovenaan op pagina 1, of wordt jouw site onderaan op pagina 4, 20, of 1.000 vermeld? Vanaf welke positie ben je non-existent? Immers, consumenten lijken steeds meer het idee te accepteren: ‘als het niet op google staat (lees: hoog scoort bij google), dan bestaat het niet’.

Met hulp van gespecialiseerde partners adviseert EST.21 over SEO (search engine optimalisation), SEA (search engine advertising), Google Analytics en meer. Omdat een goede online performance onderdeel uitmaakt van een eigentijdse communicatiestrategie.