Met wie deel jij de vrijheid?

Met wie deel jij de vrijheid?

EST.21 ontwikkelde een communicatieconcept voor De Gezichten van Margraten: dit unieke eerbetoon aan de gevallen bevrijders  keert werd in mei 2016 voor de 2e keer georganiseerd op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. De vraag ‘met wie deel jij de vrijheid’ stond daarbij centraal.

Op verzoek van Sebastiaan Vonk, voorzitter van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (SVAAO), werkte EST.21 in 2015 een communicatieplan uit voor dit unieke eerbetoon aan gevallen bevrijders in Margraten. Van 2-5 mei 2015 organiseerde de stichting een fotoproject, dat meer dan 3.000 gevallen of vermiste soldaten 70 jaar na WOII alsnog en letterlijk een gezicht geeft.

Dit jaar wilde SVAAO méér aandacht schenken aan de betekenis van vrijheid vandaag de dag. En een appèl doen op bezoekers om na te denken over de vraag met wie zij hun vrijheid willen delen. In aansluiting op het landelijke thema ‘de vrijheid omarmd’ ontwikkelden we een communicatieconcept waarbij we bezoekers uitnodigden om persoonlijk ‘gezicht te geven aan de vrijheid’ en een statement achter te laten in het gastenboek.
Bekijk ook het filmpje dat Edward van Kempen maakte. Robin van Hontem tekende voor de vormgeving.

Van 2-5 mei 2015 bezochten meer dan 25.000 bezoekers de begraafplaats. Het project gaf ook een stevige impuls aan de database: sinds mei 2015 werden meer dan 750 nieuwe foto’s ingezonden.

Gezichten van Margraten De vrijheid omarmd 1 foto: Edward van Kempen